Köşk Anaokulu her sabah erkenden tatlı bir tebessümle kapılarını öğrencilerine açar. Serbest oyun etkinlerinden sonra bütün sınıflarda merkezi müzik eşliğinde jimnastik yapılır. Sonra kahvaltı saati. Kahvaltıdan sonra öğrenciler öğretmenlerinin rehberliğinde tercihli etkinliklere katılır. Her öğrenci kendi yeteneğine, ilgisine uygun etkinliği yapmanın, yeteneklerini keşfetmenin huzurunu yaşar. Şiir, şarkı, tekerleme, bilmece, oyun, sohbet, resim, boyama, yırtma, kesme, yapıştırma, sohbet, fikir üretme, sorun çözme, paylaşma, inovasyon vb. etkinler yapılır. Böylece lider olmaya aday oldukları alanlarda kendilerini geliştirmeye devam ederler. Öğle yemeği ve özbakım etkinliklerinden sonra miniklerimizin uyku saati başlar. Küçük adamlarımız eğitime kaldıkları yerden devam ederler : Okuma ve yazmaya hazırlık, fen ve matematik çalışmaları, bilgisayar, İngilizce, müzik, inovasyon, değerler eğitimi ve mutfak çalışmaları belirlenen program dahilinde gerçekleştirir. Çocuklar yeteneklerini keşfeder ve kendilerini geliştirmenin zevkini yaşarlar. Öz güven duyguları artar, paylaşmayı ve kurallara uymayı öğrenirler. Özel günlerimizde günün anlamına uygun etkinlikler yapılır. Sosyal etkinlikler ise belirlenen program dahilinde gerçekleştirilir. İkindi kahvaltısından sonra sınıflarda ya da okulumuzun bahçesinde oyunlar oynanır. Çocuklarımız enerjilerini boşaltır. Köşk Anaokulunda gün sona ererken tatlı bir heyecan başlar. Servisli öğrenciler servisleriyle evlerine giderler. Servissiz öğrenciler ise birer birer ailelerine teslim edilir. Köşk’te mesai biterken huzurlu bir gün daha anılar denizindeki yerini almış olur.
Not: Okulumuzda her yaş grubuna (3,4,5,6) ayrı günlük eğitim programı uygulanmaktadır.
PROGRAMLARIMIZ
Okul Öncesi Eğitim Programımız;
Okulumuzda MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün hazırladığı program yorumlanarak uygulanır. Eğitim etkinliklerinde bu programa uygun olarak hazırlanmış kendi yayınlarımızdan yararlanılır.
ATÖLYE
Okulumuzda tercihli atölye uygulamalarında öğrencilerimizin öğrenme stilleri (görsel, işitsel, dokunsal, kinestetik) ; çoklu zeka kuramı (sayısal, sözel, uzaysal, bireysel, müziksel, sosyal, bedensel, doğa) ; ruhsal zeka (duygu yönetimi, değerler ve karakter eğitimi) ; yapılandırmacılık; model öğrenme; iş birliğine dayalı öğrenme vb. yeni öğretim yaklaşımları dikkate alınmaktadır. Öğrenci Merkez Öğrenme (ÖME) anlayışı çerçevesinde öğrencilerimizin atölyede kazanacakları ve kendilerini geliştirecekleri hedefler doğrultusunda program hazırlanmış ve öğretmenlerimiz hizmet içi programıyla bilgilendirilmiştir. Etkinlikler bu program çerçevesinde düzenlenmektedir.Programımız şu başlıklardan oluşmaktadır:
·Sosyal Duygusal Gelişim Programı
·Bilişsel Gelişim Programı
·Bireysel Gelişim Programı
·Fiziksel Gelişim Programı
·Sanat Eğitimi Programı
·Drama Eğitimi Programı
·Kültürel Gelişim Programı
PERSONEL EĞİTİM PROGRAMIMIZ
Okulumuzda düzenlenen hizmet içi eğitim programlarıyla personelimiz sürekli kendisini yenilemekte ve geliştirmektedir. Personelimiz her dönem başında öz değerlendirme formuyla kendilerini değerlendirir ve buna göre hizmet içi eğitim programı hazırlanır. Sene içerisinde her ay bir konu işlenir. Uygulamada daha başarılı olmanın yolları tartışılarak belirlenir. Böylece takım ruhuyla hareket edilir ve başarılara birlikte imza atılmış olur.
AİLE EĞİTİM PROGRAMIMIZ
Eğitim öncelikli olarak ailede başlar, sistemli olarak okulda devam eder. Aile eğitim konusunda ne kadar birikimli ise sonuç da o kadar olumlu ve başarılı olur. Bu hakikatten hareket eden okulumuz, ailelerimizin ihtiyaç duydukları eğitim konularını belirler ve yıllık program hazırlar. Her ay birkonu ailelerle birlikte paylaşılır. Eğitim bitiminde çocuklarımızın gelişim ve eğitim durumları velileriyle değerlendirilir. İleriye dönük yapılması gerekenler birlikte planlanır.
BRANŞ DERSLERİMİZ
·Okula Uyum Eğitimi
·Öz Bakım Eğitimi
·Öz Benlik Eğitimi
·Değerler Eğitimi
·Görgü ve Nezaket Kuralları Eğitimi
·Kültür Eğitimi
·İnovasyon Eğitimi
·Dil Eğitimi (İng. vb.)
·Fen ve Matematik Eğitimi
·Okuma ve Yazmaya Hazırlık Eğitimi
·Müzik Eğitimi
·Beden Eğitimi
·Görsel Sanatlar Eğitimi
·Drama Eğitimi
·Mutfak Çalışmaları
SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ
·Gezilerimiz (Sosyal Çevreyi Tanıma) (Aylık)
·Tiyatro Günlerimiz (Aylık)
·Sinema Günlerimiz (Aylık)
·Yüzme (Paket Program)
·Paten (Paket Program)
·Binicilik (Paket Programı)
·Özel Günlerimiz (Takvime Göre)
·Ev Ziyaretlerimiz (Sürekli)
·Yardım Ekiplerimiz (Sürekli)